Domácí džem z rakytníku
Rakytník je uznávaný zdroj různých vitamínů v celé severní části Evropy a Asie. Rozličné recepty na různé pokrmy z rakytníku jsou tak zdravé, že vám v prostředí severské tundry stačí pokrýt 90% všech potřebných vitamínů.
Jak se rakytník používá a co tento severský keř vlastně léčí? Protože plody rakytníku řešetlákového obsahují vysokou hladinu vitamínu C jsou jeho plody využívány v prevenci různých chorob.
Orignální recept na rakytník
Rakytník patří mezi velmi populární keře, je sám o sobě úžasný. Jeho využití je doslova rozmanité, může jít o využití v kuchyni, ve farmacii, likérnictví, atp.
Byla doba, kdy se o rakytníku vědělo jen mezi zahrádkáři v Cholupicích, kteří měli mezi sebou člena cestovatele znalého výhod této rostliny ze svých cest po Asii.
Rakytník řešetlákový
Plody rakytníku je dobré zpracovat co nejdříve po sklizni, aby nepodlehly hnilobě.
Temně žlutá barva plodů dělá rakytník na pohled velmi atrakivní ovoce, jeho plody jsou také velmi pevné a jeho konzumace je prospěšná nejen pro tělo i duši.
keře, recepty, chut, účinky, složení
0 komentářů u “Maminka a rakytník řešetlákovitý”